wtorek, 26 sierpnia 2014
Ciasto jogurtowe z rabarbarem
70 ml oleju
1 jajko
1/2 szklanki brązowego cukru
skórka otarta z jednej cytryny i sok z 1/2 cytryny
200 g jogurtu greckiego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
260 g mąki pszennej
1 laska rabarbaru
Olej, jajo, cukier, sok i skórkę z cytryny zmiksować (można użyć zwykłej trzepaczki, ale mikser jest szybszy). Dodać jogurt oraz przesianą mąkę i sodę, wymieszać do połączenia składników na gładką masę. Powinna być gęsta, nie lejąca. Przełożyć do wyłożonej papierem blaszki, ułożyć kawałki rabarbaru (umytego, obranego). Piec około 40 minut w temperaturze 180°C.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
puszyste i apetyczne ciacho!
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuń