czwartek, 12 czerwca 2014
Ciasto czekoladowe z wiśniami
100 g gorzkiej czekolady
160 g masła
200 g mąki
140 g cukru pudru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jaja
250 g mrożonych wiśni (rozmrożone, odsączone)
Masło i czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić.
Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Wlać roztopioną czekoladę z masłem, wbić 2 jajka i wszystko razem zmiksować. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wyłożyć wiśnie i wcisnąć je lekko w ciasto. Piec około 45 minut w 170 oC (do suchego patyczka).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż